Isolatie & EPB Norm

  1. Wat bespaar ik?        
  2. Wat levert het op?
...dit zijn de 2 meest gestelde vragen!

Waarom uw woning isoleren?


Woningen van vóór de energiecrisis van de jaren ’70 is voor veel mensen iets bijzonder.
De woningen hebben meer sfeer, zijn degelijker en hebben vaak ook meer ruimte onder de overwegend schuine daken.
Kortom, u voelt zich comfortabeler in uw huis. Een minpunt aan deze huizen is dat de stookkosten vrij hoog kunnen zijn. Oude huizen zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Onder de houten of stenen vloeren is er geen isolatie aangebracht, de spouwmuren zijn niet gevuld en de dakconstructies op ouderwetse wijze gemaakt (uit kepers, met (of zonder) onderdak en dakpannen). Het enige dat wellicht voorzien werd van (thermische) isolatie, is de dubbele beglazing in de ramen en dan vaak nog alleen op de woonverdieping.

Isoleren is belangrijk           

Energie is schaars en wordt elk jaar duurder. We moeten bij nieuwbouw en vergunningsplichtige renovatie aan allerlei regels en voorschriften voldoen om een zo laag mogelijk energieverbruik te realiseren. Ook de comfortwensen zijn door onszelf naar een hoger peil getild.
   

Thermisch comfort dankzij een goede isolatie

Comfortabel wonen tegen redelijke woonlasten dwingt tot isoleren om energie te besparen.

Isoleren is NOODZAKELIJK!

Een thermisch goed geïsoleerde woning levert voordelen op. De woonruimte wordt comfortabeler door een hogere binnentemperatuur. Een goede binnentemperatuur in combinatie met voldoende ventilatie voorkomt vocht- en schimmelproblemen.
Onderzoek heeft aangetoond dat dit de gezondheid van de inwoners aanzienlijk bevordert.
   

Akoestisch comfort & isolatiematerialen

Minder geluidsoverlast, de temperatuur wordt langer vast gehouden wat een comfortabeler gevoel geeft,... Een goed geïsoleerd huis levert alleen maar voordelen op.
 

Isolatie & milieu

Na-isoleren loont. Minder energie (verbranding van olie en gas) leidt tot minder uitstoot van CO2 en NOX, kortom alles voor een beter milieu!
 

Rotswolisolatie vs brandveiligheid

Na-isoleren met Rockwool rotswolisolatie heeft een extra voordeel.
Rotswolisolatie is namelijk brandwerend en niet-brandbaar. Een constructie ingepakt met Rockwool isolatie is beter beschermd tegen brand. Branduitbreiding wordt met Rockwool rotswol voorkomen. Het zorgt voor een stuk extra zekerheid waardoor men zich in de eigen woning veiliger gaat voelen. Rockwool rotswol is ingedeeld in de hoogste Europese brandveiligheidsklasse A1.
 

Veelzijdig pakket: isolatiemogelijkheden afgestemd per project

Om tot een verbetering van het comfort en een verlaging van de (stook)kosten te komen heeft Rockwool een veelzijdig pakket producten ontwikkeld, waarmee iedere vorm van na-isolatie gerealiseerd kan worden. De productie van Rockwool rotswol gebeurt met grote zorg voor het milieu en uiteraard met een minimum aan energie. Rotswol wordt gemaakt van vulkanisch gesteente, waarbij een belangrijk deel van de grondstof bestaat uit gerecycleerd rotswolmateriaal. Dat is één.
Ten tweede bespaart Rockwool isolatie door zijn uitstekende isolerende eigenschappen, gemiddeld tussen de 500 en 1.000 keer de energie en de CO2-uitstoot, die het kost om ze te maken. Rockwool rotswol heeft een blijvend hoge isolatiewaarde, is waterafstotend, niet-capillair en niet-hygroscopisch, maar laat wel waterdamp door. Het materiaal zet niet uit, krimpt niet, veroudert niet en kan volledig gerecycleerd worden.
Rockwool rotswol heeft naast uitstekende thermische eigenschappen ook prima akoestische eigenschappen en is niet-brandbaar.