Zonnecollector: de zonneboilers

Waaruit bestaat een zonneboiler installatie?

  • Een vlakke plaatcollector met hoog rendement om de zonne-energie op te vangen.
  • Een roestvrijstalen (INOX) opslagvat of geëmailleerd met ingebouwde spiralen om de energie op te over te brengen.
  • Een slimme elektronische regeling met display die de circulatiepomp aanstuurt naargelang de temperatuursverschillen tussen het zonnepaneel en het sanitair water in de zonneboiler.
Een zonneboiler wordt gedimensioneerd volgens het gemiddelde dagverbruik aan warm water. Voor een doorsnee gezin voorziet ABo-EleCo een collectoroppervlak van 4 à 8m² en een opslagvat met een inhoud die doorgaans varieert tussen 200 en 400 liter. Uiteraard behoren grotere en collectieve systemen tot de mogelijkheid.

Wees gerust: ook in ons gematigd klimaat, met naast direct zonlicht ook heel wat diffuus licht, kan onze zonneboiler op jaarbasis instaan voor 50 tot 65% van uw behoefte aan sanitair warm water.


Zonne-energie

Optimale benutting van zonne-energie.
De zon is één van de meest rendabele en tegelijkertijd milieuvriendelijkste energiebron die er vandaag de dag beschikbaar is. Daarbovenop is het bijna kosteloos en onuitputtelijk.

De zon levert zelfs meer energie dan wat we verbruiken. Elke 8 minuten stelt de zon ons zoveel energie ter beschikking als wat de volledige mensheid op 1 jaar verbruikt. Een installatie met zonnecollectoren kan een eengezinswoning tot 60% van de noodzakelijke warmwaterproductie leveren.
 

Welk boilertype is ideaal voor u?

Hieronder hebt u verschillende mogelijkheden om optimaal van het rendement te kunnen genieten voor de warmwaterproductie.

auroSTEP VSL S 250 F
Tot 5 personen 2 zonnecollectoren VKF 900 met alle accessoires voor een plat dak, 1 duo-zonneboiler VIH SN 250 i, een ingebouwde regeling, een pomp, een NTC-voeler en een vul-en aflaatkraantje
 
auroSTEP VSL S 250 T
Tot 5 personen 2 opbouw of inbouw zonnecollectoren VKF 900 met alle accessoires voor een schuin dak, 1 duo-zonneboiler VIH SN 250 i, een ingebouwde regeling, een pomp, een NTC-voeler en een vul-en aflaatkraantje
 
auroSTEP VSL S 150 F
Tot 3 personen 1 zonnecollectoren VKF 900 met alle accessoires voor een plat dak, 1 mono-zonneboiler VIH SN 150 i, een ingebouwde regeling, een pomp, een NTC-voeler en een vul-en aflaatkraantje
 
auroSTEP VSL S 150 T
Tot 3 personen 1 opbouw of inbouw zonnecollectoren VKF 900 met alle accessoires voor een schuin dak, 1 mono-zonneboiler VIH SN 150 i, een ingebouwde regeling, een pomp, een NTC-voeler en een vul-en aflaatkraantje